Coins & Pins

Het fabriceren en uitreiken van de zogeheten Challenge Coin stamt uit de tijd van de Eerste Wereldoorlog. Sommige militairen droegen de eenheidsinsignes op de man in de loopgraven, zo zegt de legende.

Inmiddels zijn de coins niet meer weg te denken binnen Defensie en zelfs ook niet meer daarbuiten. Steeds meer eenheden identificeren zichzelf middels hun eigen ontworpen unieke coin, die gebruikt wordt om uit te reiken aan het eigen personeel of aan individuen die iets voor de eenheid hebben betekend.

Ook wij krijgen als bedrijf steeds meer vraag naar coins en pins. Daarom hebben we een vast contactpersoon aangesteld, die u persoonlijk helpt bij het ontwikkelen van uw eigen coin.

Hieronder een aantal foto’s van reeds afgeleverde ontwerpen.

Het ontwerpen van een coin vergt tijd en aandacht. Doordat we aardig wat ervaring hebben opgedaan weten we inmiddels van de hoed en de rand. Denk hierbij aan de mogelijkheden met betrekking tot de vorm, afmeting, materiaal, kleur, het nummeren per coin, etc.

Om u hierin bij te staan en te ontlasten hebben we een vast contactpersoon, Gerhard, voor u klaarstaan. Hij zal u helpen bij het ontwerp en de verdere stappen tot de uiteindelijke productie. Hieronder een aantal foto’s om de verschillende stappen te laten zien.

Meer weten of direct aan de slag met uw eigen unieke coin? Neem contact op met Gerhard voor een eerste kennismaking; coins@voortmanonderscheidingen.nl of 06-22146004.