Het fabriceren en uitreiken van de zogeheten Challenge Coins & Pins stamt uit de tijd van de Eerste Wereldoorlog. Zo droegen sommige militairen de eenheidsinsignes op de man in de loopgraven. Vandaar dat de challenge coins & pins niet meer weg te denken zijn binnen Defensie en zelfs ook niet meer daarbuiten. Zo identificeren zich steeds meer eenheden & functionarissen middels hun eigen ontworpen unieke coin. Vandaar dat de challenge coins & pins worden uitgereikt aan het personeel of aan individuen die iets betekenis waardigs gedaan hebben voor desbetreffende eenheid of functionaris.

Ook wij bemerken deze steeds grotere vraag naar coins en pins. Daarom hebben we een vast contactpersoon aangesteld die u helpt bij het ontwikkelen van uw eigen coin. Denk hierbij aan de mogelijkheden met betrekking tot de vorm, afmeting en  materiaal. Daarnaast kunt u ook kiezen voor kleuren, het nummeren per coin en meer. Ons contactpersoon, Gerhard, zal u helpen en ontzorgen bij het ontwerp en de verdere stappen tot aan de uiteindelijke productie en levering.

Wanneer u meer informatie wilt weten of direct aan de slag wilt met uw eigen unieke challenge coin en pin. Neemt u het beste contact op met Gerhard voor een eerste kennismaking:
coins@voortmanonderscheidingen.nl of 06-22146004.

Hieronder een aantal foto’s van reeds afgeleverde ontwerpen.

Coins & Pins

Coins & Pins

Coins & Pins

Neem contact op met Gerhard; coins@voortmanonderscheidingen.nl of 06-22146004.