In de heraldiek is een wapenschild een schild met daarop vaak een symbolische voorstelling die diende als herkenningsteken van een persoon, familie of organisatie. Wapenschilden staan ook bekend als ‘Coat of Arms’ of ‘blazoen’.

Tegenwoordig komt het wapenschild nog steeds veelvuldig voor bij militaire organisaties alsmede diverse gemeentelijke instanties, hulpdiensten en bedrijven. In het recente verleden is de productie in Nederland gestopt door toenemende concurrentie van bedrijven die de schilden lieten maken in het verre oosten.

Door de kennis en kunde over te nemen van de vroegere producent kunnen wij sinds medio 2022 de schilden weer in Nederland vervaardigen. Hierbij maken we gebruik van een speciale spuitgietmachine en ambachtelijke afwerking. Zowel het houten schild als de emblemen worden ambachtelijk vervaardigd en afgeleverd in een nette verpakking.

Kosten wapenschilden

De kosten zijn afhankelijk van het design en het aantal. Via [email protected] kunt u contact met ons opnemen voor meer informatie. U kunt ons ook in de gaten houden via Facebook.

Wapenschilden Voortman Onderscheidingen